Naprijed Avanti!Program “Naprijed Avanti! / Forward Avanti!" kustoski je program koji se održava jednom godišnje, a podrazumijeva produkciju novog site-specific umjetničkog rada jednog suvremenog umjetnika/ce iz Hrvatske u Svetvinčentu. Cilj programa je dodatno razviti novomedijsku praksu suvremenih hrvatskih umjetnika davanjem podrške istraživačkom procesu te povezivanju s lokalnom umjetničkom scenom Svetvinčenta, kao i decentralizacija te jačanje vidljivosti i prisutnosti radova (novomedijskih) umjetnika u manjoj sredini gdje nedostaje kontinuirane institucionalne podrške. 
Posjet umjetnice Nine Kurtele u Svetvinčentu, 2019.
Ovaj produkcijski program zamišljen je kao pružanje financijske i kustoske podrške umjetniku/umjetnici u realizaciji novog rada. Nina Kurtela prva je umjetnica koja je odabrana za ovaj program upravo zbog svoje dosadašnje karakteristične prakse rada s društvenim kontekstom. Umjetnica je u 2019. godini nekoliko puta boravila u Svetvinčentu, prisustvovala specifičnim lokalnim običajima i manifestacijama te javnim događanjima te višekratno razgovarala s mještanima. 
Nina Kurtela, artist talk, Oštarija Ferlin, Svetvinčenat, 2019.
Temeljem rezultata takvog istraživanja umjetnica je osmislila novi rad tematizirajući pitanja odnosa prostora umjetnosti i društvenih rituala, suživota čovjeka i prirode te razmiče granice između javnog i privatnog, vidljivog i nevidljivog što je u formi prezentacije i razgovora predstavila stanovnicima Svetvinčenta u studenom 2019. godine.


Delo 

land art projektKurtela se bavi pitanjima (ne)vidljivosti procesa rada i procesa nastajanja bilo da se radi o umjetničkom stvaralačkom procesu ili pak o procesu ostvarenja samog djela. A zamislila ga je kao prirodni, sinergijski proces ostvaren suradnjom, voljnom odnosno spontanom (prirodnom), između nje kao umjetnice, lokalnih stanovnika, prirodnog okoliša (livade) i domaćih životinja (uglavnom krava) koje su ovdje zapravo pravi akteri. Na livadi za ispašu domaćih životinja, uz glavnu prometnicu u neposrednoj blizini Svetvinčenta Kurtela je postavila nisku ogradu (električni pastir) kojom je oblikovala riječ DELO (lokalizam za pojmove rad, posao). Polazište za ovakav rad Kurtela je pronašla i u suprotnostima gotovo rutinske svakodnevice male ruralne Savičente prema užurbanoj, neočekivanoj projektnoj svakodnevici velikih urbanih cjelina, točnije u odnosu prema radnim procesima u različitim okolišima, prirodnim, društvenim te svakako ekonomskim. Ispisivanjem riječi "delo" u prirodni okoliš na livadi Svetvinčenta Kurtela stvara prostorno-vremensku intervenciju čija vidljivost ovisi o svakodnevnom ritualu ispaše. Tek nakon nekog vremena i procesa rasta trave i drugog raslinja koje će ostati nedirnuto moći će se prepoznati ispisana slova i riječ. Obzirom na pomno odabrano mjesto instalacije i duboku vezu njezinog nastanka sa prirodnim ciklusima, možemo očekivati da će intervencija postati vidljiva stanovnicima Svetvinčenta i prolaznicima u proljeće 2020. godine.